Jak se jedlo za první republiky?

27. 11. 2023 18:30, Pardubice

Typ akce
Ve měste
web
https://institut.pametnaroda.cz/pardubice/
Místo
Institut Paměti národa Pardubice
Machoňova pasáž, Třída Míru 60, Pardubice
zobrazit na mapě

Byla první republika skutečně časem blahobytu nebo lidé jen věnovali jídlu velkou pozornost, protože jim pořád hrozil hlad? Co tehdy vařili, pekli, jedli a pili? Vznikl v tom čase mýtus těžké české kuchyně? Znali lidé spíš ančovičky nebo rajčata? Po besedě je autogramiáda a prodej knih a kuchařek.

Průvodkyně a spoluautorka televizního pořadu Herbář Kateřina Winterová je autorkou kuchařek a publikací o životě za první republiky. Kristina Šemberová prozradí, jak lidé žili v samostatném Československu, co mezi válkami jedli, jak vařili, jaký byl ideál krásy i kde se ženy učily vařit.

V den besedy mohou účastníci od 16:30 navštívit interaktivní expozici Institutu Paměti národa. Se vstupenkou z prohlídky expozice budete mít ve stejný den vstup na besedu od 18:30 zdarma. Tato nabídka je omezena až do vyčerpání kapacity expozice. Prohlídka trvá cca 90 minut. Vstupenku na prohlídku expozice je možné zakoupit zde.

Veškeré informace o pořádané akci pro vás připravila redakce webu GoOut.

nejčtenější články