Kurz pečení Ola Kala Slané koláče, třikrát jinak

9. 2. 2025 10:00, Praha

Typ akce
Ve měste
web
https://www.olakala.cz
Místo
Ola Kala
Husitská 56, Praha
zobrazit na mapě

Rádi byste věnovali skvělý zážitek, ale nejste si jistí výběrem správného termínu? Věnujte univerzální dárkový poukaz a výběr nechte na obdarovaném.

Ola Kala pořádá už od roku 2007 kurzy vaření a pečení, které se stále snaží vylepšovat. Možná právě proto je v současné době první volbou pro ty, kteří takový gastronomický zážitek ocení a kteří ocení doprovodný servis na top úrovni. Co Ola Kala v roce 2025 svým klientům nabízí?

  • kurzy vaření a pečení ve všední dny i o víkendech ve 2 nejhezčích studiích v Praze (Vinohrady a Žižkov)
  • 4 hodiny v pohodové atmosféře rodinné firmy, kde je vše do detailu promyšleno
  • osvědčeně recepty a 17 let zkušeností s vedením kurzů, na které chodí nadšenci pro vaření i úplní začátečníci
  • desítky oblíbených kurzů vaření vč. vege variant či vybraných kurzů bez lepku
  • mnoho kurzů pečení se zkušenými lektory a slaným cateringem na domácím pečivu
  • osvěžující nealko nápoje i rozsáhlou degustaci vín v rámci původní ceny na všech kurzech pro dospělé
  • k vybraným kurzům natočený videorecept zasílaný po akci všem účastníkům
  • věrnostní bonusy pro stálé klienty a naslouchání zpětné vazbě
  • a další detaily typu kvalitní porcelán a nádobí, domácí ledový čaj a filtrovaná voda, instagramové koutky…

Pro každého kdo v rámci této kategorie zážitku ocení krásné prostory, pohodu rodinné firmy, neformální přístup lektorů, kvalitní suroviny a propracovaný servis. Ola Kala znamená Vše Dobré. A přesně s takovým pocitem účastníci kurzů odcházejí. Ola Kala. Láska prochází kuchyní.

Co se hodí na cestu, co se hodí na piknik, co se hodí vzit s sebou na návštěvu? Co se hodí k vínu, co se hodí k pivu, co lze jen tak zobat, ale i dobře se nasytit? Kolik chutí má čerstvý slaný koláč? Právě tolik, kolik budete chtít! Kurz je určený pro začátečníky, mírně pokročilé, i ty kteří si chtějí jen užít pohodovou atmosféru společného víkendového pečení. Zaměříme se na křehké těsto a slané kynuté těsto s droždím. Ukážeme si několik způsobů přípravy těsta. Společně si upečeme vyhlášený francouzský koláč a dva druhy kynutého pečiva s náplní i bez. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Co budou účastníci péct:
Slané koláče – 3x jinak

  • Slané plněné koláče - s nivou, smetanou a ořechy , s brynzou, slaninkou a jarní cibulkou, se šunkou, sýrem, rajčatovou passatou a bylinkami
  • Ovesné kaiserky
  • Quiche lorraine (lotrinský koláč)

Účastníci se naučí:

  • Různé způsoby přípravy kynutého těsta - na záraz, omladek, s rozpuštěným máslem, se studeným máslem
  • Jak má kynuté těsto správně vypadat
  • Jak urychlit/zpomalit kynutí
  • Pracovat s křehkým těstem, aby zůstalo křehké i po upečení a rozplývalo se na jazyk
  • Připravit několik druhů náplní - nivová, brynzová, náplň do křehkého koláče, ořechová drobenka
  • Jakým způsobem péct a co je podstatné udělat/nedělat po vytažení z trouby
  • Součástí skript bude i několik dalších receptů na náplně

O kurzu:

  • Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
  • Kde: Ve studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 – Žižkov.
  • S kým: Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
  • Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Recept pro každého
  • Nápoje v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
  • Zástěra – je účastníkům kurzu k zapůjčení
  • Ochutnávka vín – vína doporučená sommelierem
  • Certifikát – po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
  • Zvýhodněný prodej vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Veškeré informace o pořádané akci pro vás připravila redakce webu GoOut.

nejčtenější články