Kurz vaření Ola Kala Maroko, výlet na sever Afriky
11. 2. 2025 16:00, Praha
- Typ akce
- Ve měste
- web
- https://www.olakala.cz
- Místo
- Ola Kala
Husitská 56, Praha
zobrazit na mapě
Rádi byste věnovali skvělý zážitek, ale nejste si jistí výběrem správného termínu? Věnujte univerzální dárkový poukaz a výběr nechte na obdarovaném.
Ola Kala pořádá už od roku 2007 kurzy vaření a pečení, které se stále snaží vylepšovat. Možná právě proto je v současné době první volbou pro ty, kteří takový gastronomický zážitek ocení a kteří ocení doprovodný servis na top úrovni. Co Ola Kala v roce 2025 svým klientům nabízí?
- kurzy vaření a pečení ve všední dny i o víkendech ve 2 nejhezčích studiích v Praze (Vinohrady a Žižkov)
- 4 hodiny v pohodové atmosféře rodinné firmy, kde je vše do detailu promyšleno
- osvědčeně recepty a 17 let zkušeností s vedením kurzů, na které chodí nadšenci pro vaření i úplní začátečníci
- desítky oblíbených kurzů vaření vč. vege variant či vybraných kurzů bez lepku
- mnoho kurzů pečení se zkušenými lektory a slaným cateringem na domácím pečivu
- osvěžující nealko nápoje i rozsáhlou degustaci vín v rámci původní ceny na všech kurzech pro dospělé
- k vybraným kurzům natočený videorecept zasílaný po akci všem účastníkům
- věrnostní bonusy pro stálé klienty a naslouchání zpětné vazbě
- a další detaily typu kvalitní porcelán a nádobí, domácí ledový čaj a filtrovaná voda, instagramové koutky…
Pro každého kdo v rámci této kategorie zážitku ocení krásné prostory, pohodu rodinné firmy, neformální přístup lektorů, kvalitní suroviny a propracovaný servis. Ola Kala znamená Vše Dobré. A přesně s takovým pocitem účastníci kurzů odcházejí. Ola Kala. Láska prochází kuchyní.
Smyslné a exotické vůně marockých souků na Vašem stole! Vyražte s Ola Kala do Marrákeše a ochutnejte tradiční recepty v autentickém podání. Poznejte vaření v tagine tak, jak ho poznal lektor kurzu Luboš přímo u zdroje: "Maroko mně změnilo život, říká. Z faráře jsem se stal kuchařem. Osud mě zavál do této krásné země už v mém raném mládí a kultura a gastronomie Berberů mě uchvátily natolik, že jsem setrval a vypracoval se na sous-chefa v hotelových řetězcích. Domů jsem se vrátil již s jasným plánem otevřít marockou restauraci v Praze. Přišel listopad 1989, další cesty a výpravy za poznáním exotických kuchyní a vznikl Dahab, legendární a autentická Arábie uprostřed Prahy. Vůně, chutě a zkušenosti s vámi budu rád sdílet v tomto marockém kurzu Ola Kala. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.
Co budou účastníci vařit:
- Briouat bil labneh/ Taštičky s kozím sýrem
- Tagine el Ain/ Pomalu vařené jehněčí maso se zeleninou a sušeným ovocem, příloha bulgur
- Shalada bortokal/ Pomerančový salát s mrkví
- Bisteeya/ Křehký kuřecí koláč s mandlemi a skořicí
- Kaab el ghzal/ Mandlové rohlíčky
- Chay na'na / Tuarégský čaj s marockou mátou Nana
Účastníci se naučí:
- Vařit v hrnci "Tagine" a připravovat slavnostní pokrm tažín
- Kombinovat sladké a slané chutě, koření, sušeného ovoce a mandlí a to nejen do dezertů
- Orientovat se v orientálním koření
- Výborný slaný koláč s kuřecím masem
- Pracovat s křehkým těstem "warqa"
- Připravit a nalévat pravý tuarégský čaj
O kurzu:
- Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.30.
- Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 – Žižkov.
- S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
- Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH
Cena obsahuje:
- Suroviny
- Recept pro každého
- Nápoje v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
- Zástěra – je účastníkům kurzu k zapůjčení
- Ochutnávka vín – vína doporučená sommelierem
- Certifikát – po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
- Zvýhodněný prodej vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní
Veškeré informace o pořádané akci pro vás připravila redakce webu GoOut.