Kurz vaření Ola Kala Omáčky, maso a houskový knedlík

26. 2. 2025 16:00, Praha

Typ akce
Ve měste
Místo
Ola Kala
Korunní 1779/115, 130 00, Praha
zobrazit na mapě

Rádi byste věnovali skvělý zážitek, ale nejste si jistí výběrem správného termínu? Věnujte univerzální dárkový poukaz a výběr nechte na obdarovaném.

Ola Kala pořádá už od roku 2007 kurzy vaření a pečení, které se stále snaží vylepšovat. Možná právě proto je v současné době první volbou pro ty, kteří takový gastronomický zážitek ocení a kteří ocení doprovodný servis na top úrovni. Co Ola Kala v roce 2025 svým klientům nabízí?

  • kurzy vaření a pečení ve všední dny i o víkendech ve 2 nejhezčích studiích v Praze (Vinohrady a Žižkov)
  • 4 hodiny v pohodové atmosféře rodinné firmy, kde je vše do detailu promyšleno
  • osvědčeně recepty a 17 let zkušeností s vedením kurzů, na které chodí nadšenci pro vaření i úplní začátečníci
  • desítky oblíbených kurzů vaření vč. vege variant či vybraných kurzů bez lepku
  • mnoho kurzů pečení se zkušenými lektory a slaným cateringem na domácím pečivu
  • osvěžující nealko nápoje i rozsáhlou degustaci vín v rámci původní ceny na všech kurzech pro dospělé
  • k vybraným kurzům natočený videorecept zasílaný po akci všem účastníkům
  • věrnostní bonusy pro stálé klienty a naslouchání zpětné vazbě
  • a další detaily typu kvalitní porcelán a nádobí, domácí ledový čaj a filtrovaná voda, instagramové koutky…

Pro každého kdo v rámci této kategorie zážitku ocení krásné prostory, pohodu rodinné firmy, neformální přístup lektorů, kvalitní suroviny a propracovaný servis. Ola Kala znamená Vše Dobré. A přesně s takovým pocitem účastníci kurzů odcházejí. Ola Kala. Láska prochází kuchyní.

Základem omáčky je silný masový vývar, který si společně připravíme. Víte, do jaké vody se vkládá hovězí maso, tak aby po uvaření zůstalo plné chuti a přitom bylo měkké jako dort? Naučíte se upražit světlou moučnou jíšku a z ní připravit základní omáčku velouté. Součástí kurzu je i příprava staročeské rajské omáčky, kterou budeme zahušťovat povidly a perníkem. Tento kurz je vhodný pro začátečníky v kuchyni.

Co budou účastníci vařit:

  • Pomalu vařené hovězí maso
  • Vývar jako základ na omáčky
  • Roux blanc (základní světlá jíška)
  • Veluté (základní světlá vývarová omáčka)
  • Staročeská rajská s povidly huštěná perníkem
  • Pažitková, křenová, koprová a další omáčky
  • Houskový kynutý knedlík
  • Špenátové lívanečky s jablky a domácím pribináčkem

Účastníci se naučí:

  • Připravit silný čirý vývar
  • Správně uvařit hovězí maso, aby zůstalo šťavnaté
  • Upražit domácí jíšku
  • Používat strouhaný perník k zahušťování
  • Základní smetanové omáčky a mnoho variant z nich
  • Kynuté těsto na houskový knedlík
  • Bezvadný dezert
  • a další tipy a triky profesionálů

O kurzu:

  • Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
  • Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
  • S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve skupinkách po dvou osobách. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
  • Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Recept pro každého
  • Nápoje v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
  • Zástěra – je účastníkům kurzu k zapůjčení
  • Ochutnávka vín – vína doporučená sommelierem
  • Certifikát – po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
  • Zvýhodněný prodej vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Veškeré informace o pořádané akci pro vás připravila redakce webu GoOut.

nejčtenější články