Laďa a Beky
A/Z News podcast – kultura pro vaše uši, zdroj: web ČT art

Soutěž zní: Napište nám svůj názor na české umění na art@ceskatelevize.cz.

Přečtěte si o výstavě Anny Hulačové v Centre Pompidou

Pár kroků odtamtud, v galerii Christian Berst, jsou na kolektivní výstavě k vidění také díla Miroslava Tichého

V Ateliéru Josefa Sudka vystavuje Ivan Pinkava soubor nazvaný Pod židlí židle

Cejl, neboli brněnský Bronx získává novou tvář – murály na fasádách vytvoří galerii pod širým nebem

Online se lze zúčastnit 19. zasedání k problematice sepulkrálních památek

Národní muzeum pořádá online výstavu 1620. Cesta na horu, pro zájemce přidáváme i link na facebookovou stránku akce

Z metropole si odskočte i do regionů, třeba na  virtuální výstavy v Oblastním muzeu a galerii v Mostě

A nezapomeňte si něco dobrého uvařit…

Česnekový nákyp Sabrina

4 lžíce másla
500 ml celerové krémové polévky
250 ml mléka
1 ½ lžičky soli
500 g strouhaného cheddaru
2 lžičky citronové šťávy
3 šlehaná vejce
250 g prolisovaných česnekových stroužků

Do rozehřátého másla přilij polévku a mléko. Osol a opepři. Rozmíchej hladce na středním ohni. Zvolna přimíchej strouhaný sýr a citronovou šťávu. Sejmi z ohně a lehce zamíchej dobře ušlehaná vejce a česnek. Přelij do vymaštěné nádoby a zapékej 50 minut v troubě předehřáté na 190 °C (nebo vlož do trouby ve vodní lázni).

Související