CSR odpoledne s Hostinou & Rostlinně
4. 6. 2024 14:00, Praha

- Typ akce
- Ve měste
- web
- https://www.mestomore.cz/kontakt
- Místo
- Město moře
Přístavní 7, Praha
zobrazit na mapě
ESG, CSR, udržitelnost. Něco, co zajímá v dnešní době prakticky všechny. Plnit cíle skrz stravování jde samo, když ve firmě lidé upraví to, co jí. Zážitkové odpoledne v pražském multifunkčním prostoru Město moře, tři workshopy a catering.
Již 4. června od 14:00 do 18:00 hodin se účastníci dozví, jak začlenit rostlinná jídla do stravovacího režimu jejich firmy a jak to může podpořit udržitelnost podnikání. Osm ze sedmnácti cílů se týká témat spojených se stravováním – to má tedy v udržitelném rozvoji klíčovou roli. Volba potravin má vliv na životní prostředí. Statistiky říkají, že rostlinné stravování může snížit emise skleníkových plynů až o 70%. Znamená to tedy, že i částečné začlenění rostlinných pokrmů a produktů do chodu firmy má pozitivní dopad na změnu klimatu.
Co účastníky čeká?
Tři workshopy dle výběru. Možnost objevit spojení mezi rostlinnou stravou a dlouhověkostí. Naučit se připravovat udržitelné sushi nebo konečně zkusit fermentování a ochutnat lahodné naturální víno nebo rostlinné novinky. Navíc okusí catering od Hostiny a získají tipy, jak snadné je posunout vaší svou firmu udržitelným směrem.
O organizátorovi:
Hostina je 100% rostlinný koncept, který sídlí v Praze. Kromě cateringu pořádají i eventy na míru – přednášky, den plný aktivit nebo víkendový pobyt. Také chystají veganské degustační zážitky na pop-up večeřích, připraví catering na akci nebo třeba rovnou svatební hostinu. Jejich fresh wrapy a sendviče jsou k dostání v obchodech, pořádají se na kurzy veganského vaření a mají i svůj vlastní podcast. V úterý 4. června odpoledne ukážou, jak vypadá akce pod jejich taktovkou. Den připravili ve spolupráci s Rostlinně, jejich blízkým projektem, který českou rostlinnou scénu ovlivňuje už víc než půl dekády.
Po zakoupení vstupenky si návštěvníci mohou vybrat tři z těchto workshopů:
- Sushi & život ve vodě: Účastníci získají „know-how“ a „grif“ na motání sushi, co už nikdy nezapomenou, a proberou se důvody, proč dává smysl sushi pojmout vegansky.
- Naturální víno & biodiverzita: Ochutnávka naturálního a bio vína z Vinných sklepů Kutná Hora a bude se diskutovat o biodynamice, vinařství a udržitelnosti.
- Fermentování & zdravý mikrobiom: Účastníci dostanou „neprůstřelný“ postup jak na to a naloží si vlastní sklenici zeleniny, která se doma za pár dní promění ve zkvašené „zlato“.
- Biohacking & dlouhověkost: Účastníci zjistí, co je na biohackingu pravdy a jak má vypadat jídelníček složený tak, aby prodloužil život. Vyzkouší se pár pohybů, které „stojí za to dělat každý den.“
- Fake meat tasting & kvalitní život: Možnost vyzkoušet novinky na trhu s alternativami masa.
Veškeré informace o pořádané akci pro vás připravila redakce webu GoOut.