Kurz pečení Ola Kala Kynutá těsta, buchty a koláče

26. 1. 2025 10:00, Praha

Typ akce
Ve měste
web
https://www.olakala.cz
Místo
Ola Kala
Husitská 56, Praha
zobrazit na mapě

Rádi byste věnovali skvělý zážitek, ale nejste si jistí výběrem správného termínu? Věnujte univerzální dárkový poukaz a výběr nechte na obdarovaném.

Ola Kala pořádá už od roku 2007 kurzy vaření a pečení, které se stále snaží vylepšovat. Možná právě proto je v současné době první volbou pro ty, kteří takový gastronomický zážitek ocení a kteří ocení doprovodný servis na top úrovni. Co Ola Kala v roce 2025 svým klientům nabízí?

  • kurzy vaření a pečení ve všední dny i o víkendech ve 2 nejhezčích studiích v Praze (Vinohrady a Žižkov)
  • 4 hodiny v pohodové atmosféře rodinné firmy, kde je vše do detailu promyšleno
  • osvědčeně recepty a 17 let zkušeností s vedením kurzů, na které chodí nadšenci pro vaření i úplní začátečníci
  • desítky oblíbených kurzů vaření vč. vege variant či vybraných kurzů bez lepku
  • mnoho kurzů pečení se zkušenými lektory a slaným cateringem na domácím pečivu
  • osvěžující nealko nápoje i rozsáhlou degustaci vín v rámci původní ceny na všech kurzech pro dospělé
  • k vybraným kurzům natočený videorecept zasílaný po akci všem účastníkům
  • věrnostní bonusy pro stálé klienty a naslouchání zpětné vazbě
  • a další detaily typu kvalitní porcelán a nádobí, domácí ledový čaj a filtrovaná voda, instagramové koutky…

Pro každého kdo v rámci této kategorie zážitku ocení krásné prostory, pohodu rodinné firmy, neformální přístup lektorů, kvalitní suroviny a propracovaný servis. Ola Kala znamená Vše Dobré. A přesně s takovým pocitem účastníci kurzů odcházejí. Ola Kala. Láska prochází kuchyní.

Představte si rozpálenou pec, ze které hospodyně právě vyndala své dílo. Je z kynutého těsta a krásně voní. Nebojíte se spáleného jazyka ani toho co vám ještě teplé pečené může způsobit v žaludku. Prostě to musíte ochutnat. A často nejde včas skončit. Možná je to i vaše vzpomínka z dětství… Zaměříme se na sladké kynuté těsto s droždím. Ukážeme si několik způsobů přípravy těsta a upečeme si tři druhy sladkého pečiva se třemi druhy náplní. To vše máslem, rumem a vanilkou vonící. Kurz je určený pro začátečníky, i ty kteří si chtějí jen užít pohodovou atmosféru společného víkendového pečení. Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Co budou účastníci péct:
Dobroty z kynutého těsta – 3x jinak

  • Vláčné kořeněné buchty s povidly
  • Makový závin s jablky
  • Tvarohové koláče s ovocem a křupavou drobenkou (na plech nebo kulaté do ruky)

Účastníci se naučí:

  • Různé způsoby přípravy kynutého těsta – na záraz, omladek, s rozpuštěným máslem, se studeným máslem
  • Jak má kynuté těsto správně vypadat
  • Jak urychlit/zpomalit kynutí
  • Připravit několik druhů náplní – povidlovou, makovou s jablky a rozinkami, tvarohovou s vanilkou, drobenku s ovesnými vločkami nebo mákem
  • Jakým způsobem péct
  • Co je podstatné udělat po vytažení z trouby

O kurzu:

  • Jak dlouho: Začátek v 16 hodin (nebo v 10.00), předpokládaný konec kolem 20. hodiny (nebo kolem 14.00). Zkontrolujte čas u konkrétního kurzu.
  • Kde: Ve studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 - Žižkov.
  • S kým: Maximální počet účastníků je 12 osob. Pracuje se ve skupinkách rozdělených podle druhu kurzu.
  • Za kolik: 3 300 Kč včetně DPH

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Recept pro každého
  • Nápoje v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
  • Zástěra – je účastníkům kurzu k zapůjčení
  • Ochutnávka vín – vína doporučená sommelierem
  • Certifikát – po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
  • Zvýhodněný prodej vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Veškeré informace o pořádané akci pro vás připravila redakce webu GoOut.

nejčtenější články