Kurz vaření Ola Kala Krevety a chobotnice

29. 1. 2025 16:00, Praha

Typ akce
Ve měste
Místo
Ola Kala
Korunní 1779/115, 130 00, Praha
zobrazit na mapě

Rádi byste věnovali skvělý zážitek, ale nejste si jistí výběrem správného termínu? Věnujte univerzální dárkový poukaz a výběr nechte na obdarovaném.

Ola Kala pořádá už od roku 2007 kurzy vaření a pečení, které se stále snaží vylepšovat. Možná právě proto je v současné době první volbou pro ty, kteří takový gastronomický zážitek ocení a kteří ocení doprovodný servis na top úrovni. Co Ola Kala v roce 2025 svým klientům nabízí?

  • kurzy vaření a pečení ve všední dny i o víkendech ve 2 nejhezčích studiích v Praze (Vinohrady a Žižkov)
  • 4 hodiny v pohodové atmosféře rodinné firmy, kde je vše do detailu promyšleno
  • osvědčeně recepty a 17 let zkušeností s vedením kurzů, na které chodí nadšenci pro vaření i úplní začátečníci
  • desítky oblíbených kurzů vaření vč. vege variant či vybraných kurzů bez lepku
  • mnoho kurzů pečení se zkušenými lektory a slaným cateringem na domácím pečivu
  • osvěžující nealko nápoje i rozsáhlou degustaci vín v rámci původní ceny na všech kurzech pro dospělé
  • k vybraným kurzům natočený videorecept zasílaný po akci všem účastníkům
  • věrnostní bonusy pro stálé klienty a naslouchání zpětné vazbě
  • a další detaily typu kvalitní porcelán a nádobí, domácí ledový čaj a filtrovaná voda, instagramové koutky…

Pro každého kdo v rámci této kategorie zážitku ocení krásné prostory, pohodu rodinné firmy, neformální přístup lektorů, kvalitní suroviny a propracovaný servis. Ola Kala znamená Vše Dobré. A přesně s takovým pocitem účastníci kurzů odcházejí. Ola Kala. Láska prochází kuchyní.

Při našem kurzu budeme pracovat s různými druhy krevet (malé, tygří, předvařené, syrové…) a s chobotnicí. Jsou to mořské plody, které se dnes dají běžně koupit. Naučíte se jak správně připravit krevety tak, aby byly křupavé, voněly čerstvě jako moře a výborně chutnaly. Chobotnici uvaříme jako měkoučkou delikatesu. A na závěr světově proslulý dezert Crepe Suzette s nezapomenutelným sirupem!

Tento kurz je vhodný pro začátečníky i pokročilé.

Co budou účastníci vařit:

  • Tataráček z grilovaných krevet s limetovou majonézou a toastem
  • Pečené tygří krevety na zázvoru, česneku a chilli s hráškovým pyré
  • Grilovaná chobotnice se sépiovým risottem, brasírovaná cherry rajčátka na olivovém oleji
  • Flambované palačinky (Crepe Suzette)

Účastníci se naučí: -Upravovat několik druhů krevet

  • Kouzlo přípravy italského risotta
  • Zpracovat chobotnici, tak aby byla křehká a měkká
  • Správně používat bílé víno při vaření
  • Ochutit pokrmy chilli papričkami, česnekem a různými bylinkami
  • Francouzské tenké palačinky s luxusním sirupem
  • Flambovat vanilkovým rumem
  • a mnoho dalších triků a postupů, které používají profesionální kuchaři

O kurzu:

  • Jak dlouho: Začátek v 16.00, předpokládaný konec kolem 20.00.
  • Kde: V našem studiu na Korunní 115, Praha 3 – Vinohrady nebo na Husitské 56, Praha 3 – Žižkov.
  • S kým: Maximální počet účastníků je 16. Pracuje se ve dvojicích. Každá dvojice připravuje kompletní menu.
  • Za kolik: 3 600 Kč včetně DPH

Cena obsahuje:

  • Suroviny
  • Recept pro každého
  • Nápoje v průběhu celého kurzu (filtrovaná voda zn. Purezza, domácí ledový čaj, cola, káva, čaj, víno, pivo)
  • Zástěra – je účastníkům kurzu k zapůjčení
  • Ochutnávka vín – vína doporučená sommelierem
  • Certifikát – po kurzu obdržíte upomínkový certifikát o absolvování kurzu
  • Zvýhodněný prodej vína, nožů a dalšího kuchyňského náčiní

Veškeré informace o pořádané akci pro vás připravila redakce webu GoOut.

nejčtenější články