Nejnovější trendy v rostlinné kuchyni
25. 11. 2024 16:00, Praha

- Typ akce
- Gastronomie
- web
- http://www.nzm.cz
- Místo
- Národní zemědělské muzeum
Kostelní 44, Praha
zobrazit na mapě
Kurz vaření, kde budou účastníci seznámeni s nejnovějšími trendy v rostlinné vyšší gastronomii a Rostlinně je naučí s nimi v kuchyni pracovat. Kurz povede Adam Novotný z cateringové společnosti Hostina.bio pod záštitou projektu Rostlinně.
Rostlinně chce spojit profíky z oboru společně s jedinci, kteří už v kuchyni nějaké ty základy mají, ale rádi by své dovednosti v rostlinném vaření prohloubili. Na konci kurzu se mohou návštěvníci těšit na malé překvapení.
Náplň kurzu:
Full english rostlinně + nejlepší vajíčkovka z tofu
- Full english breakfast v rostlinné podobě? Jistě. Účastníci se ponoří hlavně do míchaček z tofu a rostlinných klobásek, hodně si ale řekneme i o houbách a jejich nekonečném umami potenciálu.
Juicy marbles
- Slovinská firma, která si dala za úkol přinést na trh ta nejrealističtější rostlinná masa. Kus steaku, žebírka nebo nově „jehněčí” kotlety. Účastníci se zaměří se na správnou přípravu, aby z Juicy Marbles vymáčkli maximum jejich šťavnatého potenciálu a připraví si vhodné přílohy.
Thajské kari s různými masovými alternativami
- Jednoduchý pokrm, se kterým si ale lze vyhrát na tisíc a jeden způsobů. Podle sezóny, současných trendů, v barvách a druzích zeleniny nebo prostě v rámci zero waste politiky ve vašem suchém skladu. Jídlo, které si i doma lze připravit za dvacet minut, ale zároveň ho „vymazlit“ k dokonalosti a podávat jako totální rostlinný bestseller v jakémkoli bistru. Účastníci si vyhrají s dochucováním, texturami, posypkami a hlavně různými masovými alternativami. Jak bude kari chutnat s dvakrát zmraženým a marinovaným tofu nebo s nejnovějšími Heura “kuřecími” kousky?
Wrapy do konce života
- Nejuniverzálnější sváča, která se vždycky vejde i do kabelky, lze ji donekonečna obměňovat a perfektně splňuje „nutritious–delicious“ požadavky. Fungovat bude ale i v podniku, když se jí dá dostatečná péče. Správně dochucená sojanéza, luštěninové dipy a pesta, pickles a podobné rychlokvašky a zobecnění si wrapového koncept tak, aby nikdy nedošly nové kombinace. Kolik bílkovin a umami lze narvat do jedné tortily?
Veškeré informace o pořádané akci pro vás připravila redakce webu GoOut.